Informatieavond herbestemming ‘Zeldenrust’ te Benschop

BENSCHOP - Het voormalig agrarisch bedrijf op landgoed Zeldenrust gesitueerd aan de rand van de dorpskern van Benschop leent zich uitstekend voor een herbestemming naar wonen. Een dergelijk traject moet met de nodige aandacht en zorgvuldigheid worden uitgewerkt. Tijdens een informatieavond wil ontwikkelaar Verstoep dan ook de beoogde ontwikkelingen allereerst presenteren aan omwonenden, potentiele kopers en geïnteresseerden. De informatieavond zal op donderdagavond 23 november in Dorpshuis XXL aan de Oranje Nassaustraat 31 plaats vinden. Inloop vanaf 19:30u en om 20:00u zal de presentatie aanvangen.

De beoogde ontwikkelingen zullen gepaard gaan met een grondige restauratie van landhuis Zeldenrust. Dit als rijksmonument aangemerkte landhuis kent een lange voorgeschiedenis en heeft als laatst dienst gedaan – tot op de dag van vandaag – als woonhuis bij een agrarisch bedrijf. Het agrarisch bedrijf is in de afgelopen jaren niet gemoderniseerd en er zijn geen opvolgers – daarmee heeft het bedrijf geen toekomst. Gelet op de situering aan de rand van het dorp ligt er met het herbestemmen van het agrarisch bedrijf naar wonen een unieke kans om Benschop van een impuls te voorzien die de leefbaarheid kan versterken.

In de plannen is ruimte voor verschillende type woningen gericht op verschillende doelgroepen. De beoogde architectuur sluit qua uitstraling en toe te passen materialen aan op de landelijke omgeving. Tijdens de informatieavond wil Verstoep inzage geven in de planvorming, is er ruimte voor het inbrengen van ideeën/ suggesties en zal er gepeild worden naar welke woningen er behoefte is. Verstoep benadrukt: ‘Aan het begin van een ontwikkeling als deze vinden we het belangrijk om aan de start van het voor ons liggende traject een zo groot mogelijke betrokkenheid te verkrijgen met als inzet een plan waar iedereen tevreden over kan zijn’.

Terug naar de nieuwslijst

Geïnteresseerd in samenwerking?

Neem contact op: info@verstoep.nl 0182 - 32 01 11

Alle contactgegevens
© 2019 Verstoep | WEBSITE DOOR REPROVINCI