Gevelmetselwerk 'Aan Den Singel' verkozen tot mix van de maand

Aan de Lopikersingel te Schoonhoven heeft Verstoep bouwadvies en architectuur een nieuwbouwplan ontwikkeld voor de nieuwbouw van 12 luxe stads-appartementen. Deze schitterende locatie, tegen het historische centrum van Schoonhoven, vroeg om een passende invulling. De gekozen architectuur refereert aan de nieuwe zakelijkheid/ art deco uit het begin van de 20e eeuw. Hierbij is enerzijds aansluiting gemaakt met de vroeg industriële baksteenarchitectuur van de naastgelegen voormalige melkfabriek. Anderzijds is met de verticale geleding, de gedetailleerde dakranden en gevelbeëindigingen duidelijk aansluiting gezocht met de historische bebouwing van de binnenstad. De opdeling van het complex in drie bouwblokken met ieder een eigen uitstraling en detaillering zorgen ervoor dat het project past in de schaal en maat van de situatie.

Om ieder bouwblok uniek te laten zijn is er gebruik gemaakt van verschillende mixen en sorteringen gevelstenen. Samen met Daas Baksteen hebben we gezocht naar verschillende combinaties en mixen die qua kleur, sortering en uitstraling een eigen karakter hebben maar tegelijkertijd geen concurrenten van elkaar worden. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een mooie passende eenheid die toch te onderscheiden is in drie bouwdelen.

Bij dit project hebben we nauwe samenwerking gezocht met Daas Baksteen. Daas Baksteen biedt ons door het gevarieerde en steeds vernieuwende assortiment een bron van inspiratie bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van gevelsteen!

Terug naar de nieuwslijst

Geïnteresseerd in samenwerking?

Neem contact op: info@verstoep.nl 0182 - 32 01 11

Alle contactgegevens
© 2019 Verstoep | WEBSITE DOOR REPROVINCI