Concrete planvorming voormalig Plateelbakkery

Na een intensief voortraject zijn de gemeente Krimpenerwaard en Verstoep Bouwadvies en Architectuur tot overeenstemming gekomen over de invulling van de voormalig Plateelbakkery aan de Wal in Schoonhoven. In een deel van de bestaande bouwvolumes met monumentale en karakteristieke waarden worden zeventien appartementen gerealiseerd. Daarnaast komen er zeven nieuwe stadswoningen in verschillende grootte. Verstoep Bouwadvies en Architectuur verwacht nog deze zomer de verkoopdocumentatie gereed te hebben. Met deze ontwikkeling levert Verstoep opnieuw een bijdrage aan de beeldkwaliteit van de binnenstad van Schoonhoven Zilverstad.

Binnen de herontwikkeling van de Plateelbakkery wordt een groot deel van de bestaande gevels behouden, net als de oude resten en structuren van een voormalige schuilkerk. Het behoud van deze gebouwdelen zal terug te zien zijn in de zeventien appartementen die in dit deel gerealiseerd worden. Qua grootte variëren de appartementen van 40 tot 125 m2. De zeven stadswoningen worden nieuw gebouwd: drie woningen met een entree aan de Walzijde, vier woningen met een entree aan de Molenstraat. De uitstraling van de woningen sluit aan bij de karakteristieke kenmerken van de bestaande bebouwing en het historisch centrum van Schoonhoven.

Op dit moment worden puntjes op de ï gezet door de deskundigen van Verstoep Bouwadvies en Architectuur. Na definitieve afstemming met de gemeente en belanghebbende instanties kan de verkoop officieel starten. De eerste belangstellenden hebben zich al gemeld. Degenen die hun interesse nog niet kenbaar gemaakt hebben, kunnen dat doen door contact op te nemen met Verstoep Bouwadvies en Architectuur.

Terug naar de nieuwslijst

Geïnteresseerd in samenwerking?

Neem contact op: info@verstoep.nl 0182 - 32 01 11

Alle contactgegevens
© 2019 Verstoep | WEBSITE DOOR REPROVINCI