1e paal voor nieuwbouw zorgpension

In de maand december werd de feestelijke paal geslagen van een nieuw zorgpension. Het pension wordt gerealiseerd op het onbebouwde terrein achter de molen van Bergambacht en hotel restaurant de Arendshoeve. Op deze locatie bleek, passend binnen de regels van het bestemmingsplan, de mogelijkheid te bestaan om een zorgpension te realiseren. Met de overeengekomen samenwerking tussen RIZ Vastgoed BV en zorgpartij Fundis werd de invulling concreet. Verstoep bouwadvies en architectuur verzorgde de volledige uitwerking van het ontwerp tot en met de uitvoeringstekeningen.

De nieuwbouw is gericht op het bieden van een compleet verzorgd verblijf en bedoeld voor gasten die zich concentreren op hun herstel na een ziekte of operatie of om tot rust te komen. Het ontwerp van het 34 kamers tellende gebouw bestaat uit twee gekoppelde bouwvolumes. De omvang van het gebouw is in lijn met de omliggende bebouwing. Naast de 34 kamers zullen er ook buurtkamers, een behandelkamer en werkruimte voor het verzorgend personeel worden gerealiseerd.
Het ontwerp en de keuze voor duurzame installatietechnieken en bouwmaterialen zorgen ervoor dat Bergambacht straks een prachtige plek rijker is: een aanwinst waar op een prettige wijze gerevalideerd kan worden.

Aan de oostzijde van het te ontwikkelen zorgpension wordt op dit moment een bestemmingsplanprocedure doorlopen waarmee de realisatie van vier vrijstaande woningen op bouwkavels mogelijk wordt gemaakt.

Het zorgpension is een aanwinst voor Bergambacht waar op een prettige wijze gerevalideerd kan worden

terug naar overzicht