Aanleg HIP Groen beschoeiing nieuwe kantoorpand

Aanleg HIP Groen beschoeiing nieuwe kantoorpand

Op de kop van terrein Zevender in Schoonhoven wordt ons nieuwe kantoorpand gerealiseerd: een bedrijfsverzamelgebouw waar we ons samen met Joris Veer Woninginrichting en Versluis Accountancy, vestigen. De eerste activiteiten op het terrein vonden deze week plaatsen. En waar start je dan mee? De beschoeiing.

Langs de waterlijn van de projectlocatie is een duurzame beschoeiing van HIP groen aangebracht. Boven de waterlijn wordt kunststof HDPE toegepast. Deze kunststof bestaat uit volledig gerecycled materiaal en is opnieuw recyclebaar. Het hout in deze beschoeiing is Europees naaldhout afkomstig uit duurzaam beheerd bos, aangetoond met een PEFC-certificaat. Door deze combinatie van materialen heeft de beschoeiing een levensduur van vijftig (!) jaar. De bovenzijde van de beschoeiing wordt afgewerkt met een rand van CorTenstaal: een materiaal met dezelfde levensduur.

Van de grote tot de kleine onderdelen van het ontwerp hebben we gezocht naar een invulling die zowel duurzaam is als esthetisch. De beschoeiing is hier het eerste resultaat van!

Meer informatie is te vinden in onderstaande brochure.

Folder HIP beschoeiing

terug naar overzicht