Handen op elkaar voor project ‘de Groene Buitenkans’

Handen op elkaar voor project ‘de Groene Buitenkans’

Afgelopen week stond tijdens de commissievergadering van de Gemeente Krimpenerwaard het project ‘De Groene Buitenkans’ op de agenda. En gelukkig: de prachtige plannen aan de rand van Krimpen aan de Lek konden rekenen op groen licht. Politiek Krimpenerwaard gaf haar goedkeuring!

Vanuit alle fracties werden er positieve signalen afgegeven. Wat werd vooral geprezen: het gevarieerde aanbod aan woningen, het groen – natuurlijk! – en de waardevolle toevoeging voor de kern Krimpen aan de Lek.

Op de projectlocatie aan de Schuwacht 346 is er - in plaats van de huidige bedrijfsbebouwing - een woningbouwontwikkeling beoogd. De cijfers op een rij:

  • 10 rug-aan-rugwoningen voor starters op de woningmarkt
  • 4 geschakelde gezinswoningen
  • 2 small houses
  • 1 vrijstaande woning

De ontwikkeling kenmerkt zich door een woonconcept waarbij er extra aandacht uitgaat naar een duurzame invulling van de bouw als ook de nadrukkelijke vorm van samen leven en omzien naar elkaar. Dat laatste komt mede naar voren in de gezamelijke verantwoordelijkheid voor het onderhouden van de gedeelde eetbare tuin en een gezamenlijke buurtschuur. Een unieke ontwikkeling! We kijken uit naar de verdere concretisering en uiteindelijke realisatie van de bouwplannen.

terug naar overzicht