Herbestemming 'Den Dikken Boom'

􏰀Wonen met elkaar en wonen voor elkaar􏰁

Herbestemming 'Den Dikken Boom'

Aan de IJsseldijk Noord 123 te Ouderkerk aan den IJssel, is een voormalige steenfabriek, thans kleinschalige, diervriendelijke, veehouderij gelegen. Naast de veehouderij, waarin Lakenvelder koeien worden gefokt, worden er vakantiewoningen verhuurd en is er een dagbesteding voor zorgbehoevende ouderen. De verschillende bedrijfstakken hebben een grote maatschappelijke waardering. Er is echter sprake van een toekomstige verandering: er is geen bedrijfsopvolger. De huidige eigenaren moeten een stapje terug doen, maar willen wel hun steentje bij blijven dragen om tot een mooi nieuw woonconcept te komen, waarbij dagbesteding en omzien naar elkaar belangrijke thema’s blijven.

Toekomstige plannen
Aan de IJsseldijk Noord wordt een deel van de bestaande gebouwen, gerestaureerd, gerenoveerd of vervangen. Op het terrein worden diverse woningen en appartementen en dagbestedingsruimte gerealiseerd met daarbij veel ruimte voor groen, in de vorm van onder andere moestuinen en boomgaarden. Rondom het beheer van het terrein, maar ook rondom de koop of huur van de woningen zullen eisen worden gesteld dat iedereen meedoet en zich conformeert aan de regels van het ‘samen-wonen-samen-leven’- principe. Het naar elkaar omkijken en elkaar helpen zijn hierbij uitgangspunten.
Voordat de plannen gerealiseerd kunnen worden, wordt een bestemmingsplanprocedure doorlopen.

Via onze website houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in dit proces.

Invulformulier: we horen graag van u!
Wilt u op de hoogte blijven of reageren? Dat is mogelijk via onderstaand invulformulier.

Via de downloadlink is ook de informatiefolder te downloaden.

Vragen naar aanleiding van de getoonde informatie worden gebundeld. In week 9-10 volgt er nadere berichtgeving met daarin opgenomen de beantwoording op alle gestelde vragen.

terug naar overzicht