Nieuwbouw vrijstaande woning te Berkenwoude

Na het doorlopen van een ruimtelijke procedure is aan de Schenkel te Berkenwoude een vrijstaande woning met bijgebouw gerealiseerd.

Op de projectlocatie was sprake van een direct aan de weg gelegen karakteristiek huisje met bijbehorende hooiberg en een bijgebouw. In afstemming met de gemeente is de bouw van een nieuwe woning achter op het perceel mogelijk gemaakt. Hierbij is ingezet op behoud van het karakteristieke ensemble en een goede landschappelijke inpassing. Na het doorlopen van de bestemmingsplanprocedure is er gestart met de realisatie van de beoogde bouwplannen. Recent is de vrijstaande woning met bijgebouw opgeleverd en in gebruik genomen. De achter de voormalige bebouwing gerealiseerde woning kenmerkt zich door terughoudende materialisatie passend in de natuurlijke omgeving waarin het plan gerealiseerd is. Gezien de ligging aan de rand van de polder wordt er vanuit deze nieuwe woning dagelijks genoten van het prachtige uitzicht!

terug naar overzicht