VERKOOP: project 'de Groene Buitenkans'

verkoopfase van start

VERKOOP: project 'de Groene Buitenkans'

De Groene Buitenkans wordt ‘Schoppenmakershof’. Na enkele jaren stap voor stap een proces doorlopen te hebben van onderhandelen, plannen maken, overleggen met verschillende partijen is het nu zover. Het bestemmingsplan is gewijzigd waardoor de bedrijfsbestemming vervalt op het moment als er nieuwe woningen gebouwd worden. De bouwvergunning voor de woningen kan op ieder moment worden verstrekt. De straatnaam is bekend, huisnummers verstrekt. Nu gaan we over tot verkoop. We hopen in het voorjaar van 2024 te starten met de bouw.

Al langere tijd staan er mensen op de lijst van belangstellenden; de gemeente heeft de nadrukkelijke wens uitgesproken dat er vooral verkocht gaat worden aan mensen uit de omgeving (Krimpenerwaard) of mensen die een binding hebben met de omgeving (werk, familie, roots).
Daarom krijgen zij die al langer en vaker hebben gevraagd over de status van de plannen en graag tot koop overgaan voorrang. Als blijkt dat na een paar maanden de verkoop nog niet rond is zullen de woningen aan een bredere doelgroep worden aangeboden.

Grijp deze ‘groene buitenkans’ en koop een woning aan de Schoppenmakershof te Krimpen aan de Lek.

De naam “groene buitenkans’ geeft met twee woorden aan hoe het maatwerk-nieuwbouwplan is bedacht. Het worden duurzame ‘groene’ huizen, heel goed geïsoleerd, zonder gasaansluiting, met warmtepomp en zonnepanelen op het platte dak; de bouwmaterialen zijn veelal duurzaam en de omgeving is groen en waterrijk. Het plan biedt bovengemiddelde buitenruimten. Ieder heeft zijn eigen buitenplekje, maar er is ook een gezamenlijke moestuin, er staan hagen op de erfgrenzen en er staan straks diverse fruitbomen voor eigen consumptie. Aan een natuurlijke vijver (oorspronkelijke wiel) komt een vlonder voor het vissen of schaatsen.

De nieuwe straatnaam refereert aan het verleden van de bouwlocatie.
Daar waar er tot voor kort nog ambachtelijk werd gewerkt in de fabriek van familie de Ridder werden vroeger houten schoppen gemaakt. Houten schoppen voor verschillende doeleinden.
Er zijn nog heel wat mensen in Krimpen aan de Lek die niet alleen de verhalen kennen maar ook zelf ambachtelijk bezig zijn geweest en herinneringen hebben aan het werken en de gemoedelijke sfeer. Door de jaren heen zijn er verschillende ambachten uitgeoefend; iedere tijd bracht weer een nieuw ambacht met zich mee.
Straks wordt er gewoond, maar de bewoners kunnen nog heel ambachtelijk zelf hun groenten gaan verbouwen, eigen fruit plukken, vissen in de vijver en samen de mooie groene omgeving onderhouden.

De kwaliteit van de woningen, toegepaste materialen en het bovengemiddelde afwerkingsniveau etc. worden omschreven in de verkoopbrochure en de daarbij behorende technische omschrijving.

INSCHRIJFFORMULIER

De inschrijving sluit 18 januari 2024 om 12:00u

Download hier de verkoopbrochure en technische omschrijving:

terug naar overzicht